Anna kehollesi mahdollisuus parantaa itse itseään!
Vyöhyketerapia avaa tukkoista kehoa ja vapauttaa energiaa. Hoidot auttavat sinua tunnistamaan tunteiden ja kehovaivojen yhteyden ja vapautumaan niistä. Tunnet voivasi paremmin sekä henkisesti että kehollisesti.


 

Kädet, jotka sinua hoitavat

Pysähdy kuuntelemaan kehoa
Tuntematta jääneet tunteet koputtavat keholla:
Kipua, jännitystä, särkyä. Mitä kipu sinulle kertoo?

Hoitavat kädet

Keho kiittää kosketuksesta.
Anna kehollesi mahdollisuus hyvinvointiin.

 
 
 
 

Tervetuloa

Koko kehon vyöhyketerapia sopii sekä akuuttien että pitkäaikaisten vaivojen hoitoon. Hoidoissa pyritään myös selvittämään elämänkaarihaastattelun avulla syyt kehon oirehtimiseen. Vyöhyketerapiahoito avaa oven oman kehon ja tunteiden kuuntelemiseen.

Vyöhyketerapiahoitoon voi tulla, vaikka ei olisi mitään vaivoja. Hoito rentouttaa, vahvistaa immuniteettia ja ennaltaehkäisee vaivoja. Hoidon esteenä ovat syöpäsairaus, elinsiirrännäinen, vaikeat mielenterveysongelmat.

Luontaishoidoilla ei korvata lääketieteellistä hoitoa, vaan ne toimivat ennaltaehkäisevinä tai lääketieteellistä hoitoa täydentävinä ja tukevina. Luontaishoitaja ei ole lääkäri, eikä tee diagnoosia. Luontaishoitojen päämäärä on helpottaa hoidettavan olotilaa, ei korvata lääke- tai lääketieteellistä hoitoa.

Tervetuloa hoitoon kaikenikäiset!

 
 
 
 
 
 

Palvelut

Vyöhyketerapiahoitojen tavoitteena on auttaa kehoa parantamaan itse itseään ja löytämään tasapaino. Hoito tehdään koko keholle hieroen vyöhykeratoja ja painellen kehon heijastepisteitä jalkateristä, sääristä, kämmenistä ja korvista. Hoidon avulla kehon jännitys- ja kiputilat helpottavat ja kehon tunnelukot avautuvat. Opit tunnistamaan tunteita, yhdistämään niitä kokemuksiisi ja toimintatapoihisi. Oma identiteettisi kirkastuu ja vahvistuu. Hoito aloitetaan elämäkaarihaastattelulla ja keskustelulla.

Hoitokertojen määrä riippuu vaivasta ja sen kestosta. Lapsille riittää usein muutama hoitokerta. Kroonisten vaivojen hoito voi vaatia useita hoitokertoja. Hoitoväli on akuuttien vaivojen hoidossa 1-2 viikkoa, muulloin 2-5 viikkoa.


Vyöhyketerapialla voidaan helpottaa monia vaivoja


 • stressi, unettomuus, päänsärky, migreeni
 • niska-, hartia-, selkä- ja iskiaskivut, nivelsäryt
 • kuukautiskivut, vaihdevuodet, lapsettomuus
 • vatsavaivat, ummetus
 • aineenvaihdunta, vastustuskyky
 • vauvan vatsavaivat, koliikki, unirytmi, korvatulehdukset
 • raskausajan vaivat, synnytykseen valmistautuminen
 • kehon ja mielen epämääräiset jännitystilat, masennus, oman identiteetin etsiminen


Tunnista tunnelukkosi ja vapaudu niistä

Tunnevyöhyketerapia TVT® on keho- ja tunneterapia, jossa ihminen nähdään ajattelun, tunteiden ja kehon kokonaisuutena. Se pohjautuu elämänkaariteoriaan, jonka mukaan kaikki elämän tapahtumat jäävät kehon tunnemuistiin. Käsittelemättömät tunteet saattavat tulla esille erilaisina kipuina, sairauksina tai ahdistuksena. Jos menneet tapahtumat ovat olleet traumaattisia, niiden uudelleen kokeminen ja tiedostaminen vapauttaa niistä ja auttaa ihmistä ymmärtämään paremmin elämäänsä. Ja elämään tässä ja nyt. Tunnevyöhyketerapiahoitoon kuuluu elämänkaarihaastattelu, keskustelu ja kehonhoito.


Toiveena raskaus

Vyöhykeratahieronnalla ja elinheijasteita painelemalla aktivoidaan raskauteen vaikuttavia hormonaalisia alueita. Hoito rentouttaa ja antaa keholle mahdollisuuden parantaa itse itseään. Jo muutama hoitokerta saattaa auttaa raskauden alkamisessa. Kehohoidon lisäksi on tärkeää hoitaa mieltä ja valmistaa itseään mahdolliseen raskauteen tai lapsettomuuteen. Teen jokaiselle henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Vyöhyketerapian avulla voidaan hoitaa myös miehestä johtuvaa lapsettomuutta.


Odotusaika

Raskausaika on usein odottavan naisen keholle rasittava. Vyöhyketerapeuttisella raskaushieronnalla voidaan helpottaa tehokkaasti selän ja lantion alueen jumeja. Hoito virkistää aineenvaihduntaa, rentouttaa ja parantaa unta. Se auttaa kehoa sopeutumaan odotusajan muutoksiin ja helpottaa raskauspahoinvointia. Kehon lisäksi on tärkeää hoitaa myös mieltä ja valmistaa itseään synnytykseen ja äitiyteen.

Vyöhyketerapiaa voidaan käyttää myös synnytykseen valmistautumiseen ja käynnistämiseen sekä synnytyskipujen lievitykseen. Hoito auttaa palautumaan raskaudesta ja synnytyksestä.


Vauvalle

Syntymä on aikamoinen ponnistus ja kokemus vauvallekin! Varsinkin, jos synnytys on ollut pitkä/nopea, keisarinleikkaus tai on käytetty imukuppia. Vauvalle voi jäädä kehoon lihasjännityksiä, jotka näkyvät itkuisuutena, ilmavaivoina, jäykkyytenä tai syömisongelmina. Vyöhyketerapian hellävaraisesta hieronnasta on todettu olevan apua näihin vaivoihin. Hoito tehdään paljaalle iholle, jolloin lapsen tuntoaisti on herkimmillään.

Vauvalle voi riittää 2-5 hoitokertaa. Hoitoa ei tehdä, jos vauvalla on kuumetta, antibioottikuuri tai tulehduksia. Rokotusten jälkeen on hyvä antaa kehon sopeutua 3-7 päivää. Annan myös ohjeet kotihoitoon. Teen myös kotikäyntejä.


Vauvahieronnan kurssi vanhemmille

Tervetuloa vauvan kanssa kurssille opettelemaan vyöhyketerapeuttista vauvahierontaa! Hieronnan avulla voit auttaa lastasi monissa vaivoissa ja kehityksen vaiheissa. Hieronta on myös upea tapa antaa lapselle läheisyyttä ja yhteistä aikaa. Hierontahetkestä muodostuu tärkeä yhdessäolon hetki teille molemmille!

Vauvat nauttivat suuresti hieronnasta ja se myös:

 • Helpottaa vatsavaivoja
 • Rentouttaa koko kehoa
 • Pidentää unia, parantaa unen laatua ja rytmejä
 • Vahvistaa immuunipuolustusta
 • Lisää vauvan tyytyväisyyttä

Lisätietoja ja kurssien ajankohdat löydät Facebookista ja www.vauvahieronta.fi -sivustolta.


Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta tehdään istualtaan, vaatteet päällä. Siinä hierotaan kevyesti yläselkä, hartiat, käsivarret, niska, pää ja kasvot

Hoidon vaikutuksia:

 • helpottaa niskan ja pään alueen jännityksiä
 • vähentää stressiä, levottomuutta, jännittyneisyyttä
 • auttaa päänsärkyyn, migreeniin
 • parantaa hapen ja ravinteiden kulkua


Hoitoajat ja hinnat

 • Vyöhyketerapia 60 min 60 €
 • Tunnevyöhyketerapia 90 min 75 €
 • Tunnevyöhyketerapia 120 min 85 €
 • Raskausajan vyöhyketerapia ja hieronta 75 min 65 €
 • Vyöhyketerapia ja vauvahieronta 45 min 45 €
 • Kotikäynti vauvan luona
  alkaen 60 €
 • Vauvahieronnan kurssi vanhemmille 45-108 €
 • Intialainen päähieronta 30/40 min 40/45 €
 • Markutavat: Kortti, käteinen
  (hinta sisältää alv 24 %)


Anu

Uudella polulla elämässä. Avoinna muutoksille. Elämälle utelias. Äiti ja nainen, jolla takana 30 vuotta pankkialalla erilaisissa työtehtävissä. Elämänkokemusta ja itsetuntemusta. Halu työskennellä ihmisen kanssa ja olla avuksi.


Hei, olen Anu!

Keho- ja tunnevyöhyketerapeutti

Kokeilin ensimmäisen kerran vyöhyketerapiaa 90-luvun lopulla, kun sairastin jatkuvasti poskiontelotulehduksia ja nuhaa. Silloin parannettiin vastustuskykyäni niin, että pariin vuoteen sairastin vain pari nuhaa. Toisen kerran hain apua Modernista vyöhyketerapiasta muutama vuosi sitten. Silloin uupumus ja masennus vei voimat, mutta vyöhyketerapiahoidot avasivat tunnelukkoja ja sain energiaa toipumiseen.

Nuo hoitokokemukset olivat minulle niin tärkeitä ja voimallisia, että mielessä alkoi itää ajatus alanvaihdosta. Meni muutama vuosi ja töissä tuli eteen valintatilanne; jäädä tai lähteä. Minä päätin lähteä opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi. Sillä tiellä olen.

Taustaa

Koulutus

Opiskelin Modernia vyöhyketerapiaa MVT ® vuosina 2010-2012 ja Psykologista vyöhyketerapiaa PVT ® vuosina 2013-2015 Kairon instituutissa. Nykyisin koulutus on yhdistetty Tunnevyöhyketerapia TVT ®. Minulla on myös Tunnevyöhyketerapeutin koulutus ja diplomi.

Opintoihin kuului myös koululääketieteen opiskelua: anatomiaa ja fysiologiaa, tautioppia, psykologiaa, psykiatriaa ja neurologiaa. Olen käynyt myös EnsiApu 1 -kurssin.

Olen täydentänyt osaamistani erilaisilla kursseilla: Äiti-Lapsi (09/2013). Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta (05/2017). Vyöhyketerapeuttinen vauvahierontakurssi (10/2017) ja jatkokurssi (03/2018). WHO:n imetysohjaajakoulutus (12/2018). Äiti-Lapsi (03/2019).

Tulevaisuus

Unelmat

Vyöhyketerapeuttina toivon, että voin auttaa sinua etsimään ja löytämään elämääsi kehon ja mielen tasapainon. Haluaisin olla samanlainen kuuntelija ja rinnallakulkija kuin mitä itselläni on ollut.

Unelmoin energisistä työvuosista ja vuosista niiden jälkeen. Unelmissani olen matkalla maailman ääriin, mutta näen itseni myös riippukeinussa kuuntelemassa tuulensuhinaa. Unelmoin siitä, että pystyisin säilyttämään tämän rauhallisemman elämäntahdin. Ottamaan elämän rennommin kuin ennen ja nauttimaan pienistä asioista. Olemaan tässä ja nyt. Läheisten kanssa ja yksin.